Mozaik

Sörakadémia nyílik Balatonfüreden

pixabay
pixabay
A balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet rendezik meg a bor fővárosában.

Május 31. és június 1. között sörtovábbképzéssel, sörtanárok vezetésével tartott sörfogadóórával és sörbemutatóval várják az ínyenceket, sőt a vendéglátósokat is – tájékoztatták a Hírbalatont közleményben a rendezvény szervezői.

A bor fővárosában, Balatonfüreden, a balatoni sörök fesztiválján, a Balaton Beer Weekenden a környék sörfőzdéi mutatkoznak be kézműves termékeikkel. A sörmesterek továbbképzést is tartanak azoknak, akik „beiratkoznak” a sörakadémiára, amit a Helka diszkó árnyékában rendeznek meg. Itt sörtovábbképzéssel, sörtanárok vezetésével tartott sörfogadóórával és sörbemutatóval várják az ínyenceket, sőt a vendéglátósokat is. A fesztiválozás és kóstolás mellett bárki sörkóstoltató szakemberré válhat, aki jelentkezik a szombati, tematikus programokra.

A helyszínre 8 kézműves sörfőzde települ ki különlegességeivel, amelyek között lesz könnyű és frissítő fekete kölsch, cirokból és mexikói kukoricából készült sör, valamint a legújabb divatot követve, a legnépszerűbb német sörstílust hordozó helles sör is.

Az ingyenes fesztiválon jelen lesz valamennyi Balaton környéki, sőt most már tovább bővítve a régiót, dunántúli kézműves főzde is, akik megmutatják és bebizonyítják, hogy a minőségi sör a balatoni gasztronómia szerves része.

Kapcsolódó
Etyeki sörsiker Londonban
Több mint 40 ország, közel 700 nevezett tétele között ért el ezüst- és bronzérmet a világ legjelentősebb sörversenyén az Etyeki Sörmanufaktúra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik