Mozaik

Máshogy vonatozhatnak mától a kutyák a Balatonra

Unsplash
Unsplash
Tesztjelleggel vezetik be a változtatást a nyári szezonban.

Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon – közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.

A MÁV-Start jelenlegi szabályzata szerint a 20 kilogrammnál nem nehezebb kutyák szállítása kutyajegy vagy kutyaországbérlet megvásárlásával csak a nem helyjegyköteles vonatokon megengedett, szájkosár és póráz használatával. A helyjegyes járatokon a kézipoggyász megengedett méreténél nem nagyobb zárt szállítóeszközben utazhatnak a négylábúak – tették hozzá.

Az utasok észrevételei alapján a vasúttársaság az idei nyári szezonban tesztjelleggel vizsgálja a kutyaszállítás lehetőségének bővítését a Balatonra közlekedő vonatokon.

Ennek alapján június 26. és szeptember 1. között a balatoni vonatok 2. osztályán bármely utas bevihet az utastérbe szájkosárral, pórázon vezetve kutyajeggyel vagy kutyaországbérlettel egy 20 kilogrammnál könnyebb kutyát úgy, hogy az ne zavarja a többi utast.

A kutyáról az utazás során sem a pórázt, sem a szájkosarat eltávolítani nem szabad, a pórázt az utasnak a kezében kell tartania, a kutya 1 évnél nem régebbi oltási igazolványát pedig be kell mutatni.

Közölték azt is, hogy ha a kutyás utas közelében ülő utas kifogásolja az állat jelenlétét, neki a vasúttársaság új ülőhelyet biztosít, illetve a nem megfelelő ülőhelyről igazolást ad.

A 20 kilogrammnál nehezebb, nagytestű kutyák változatlanul csak a nem helyjegyköteles vonatokon és csak azok peronján szállíthatók, utastérbe nem vihetők be.

Kapcsolódó
Itt a kedvezményes kutya-országbérlet
Az ebek is olcsóbban utazhatnak az egész országban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik