Mozaik

Hivatalos macskája lett a budapesti városházának

Unsplash
Unsplash
Rendelet is megjelent a cicáról a Fővárosi Közlönyben.

A Főpolgármesteri Hivatal által örökbefogadott, a 900215000476318 transzponder sorszámmal egyedileg azonosított ivartalanított nőstény macska a Főpolgármesteri Hivatal székhelyének területén élhet, róla a Főpolgármesteri Hivatal gondoskodik

– jelent meg a Fővárosi Közlönyben a Budapest Főváros Önkormányzata főjegyzőjének 14/2024. (VII. 12.) utasítása a Főpolgármesteri Hivatal macskájáról. A cica néhány hete jelent meg a városháza udvarán, a jelek szerint hamar belopta magát az ott dolgozók szívébe.

A rendelet további szövege szerint egyedüli fennhatósággal rendelkezik a cica a területen, a fenti „egyeden kívül más macska tartózkodása a Főpolgármesteri Hivatal székhelyének területén nem megengedett”.

Előírják, hogy a Hivatalüzemeltetési és Intézményfejlesztési Főosztály feladata a cica etetése, itatása, orvosi ellátása, immunizálása, élősködők elleni védelme, tartási helyének és almának tisztán tartása.

Az örökbefogadott macskáról történő gondoskodás költségeit a Főpolgármesteri Hivatal költségvetéséből, a 710301 Gazdasági ellátási feladatok címkódról kell biztosítani

– szól a rendelet.

Kapcsolódó
Hivatali munkatárs lett Diósjenőn egy mentett cica
Kedves történet: Márton rágcsálóügyi főmunkatárs címet és névtáblát is kapott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik