Mozaik

Brutális állatkínzás Zalakoppányban, kutyatetemeket találtak a mélyhűtőben

Szurkolók az Állatokért Alapítvány
Szurkolók az Állatokért Alapítvány
81 kutyát sikerült megmentenie az állatvédőknek.

Nyolcvanegy kutya és két racka juh menekült meg, huszonegy kutyatetemet viszont a mélyhűtőben találtak. Egy külföldi állatkínzó, szaporító házából mentették ki az állatokat – írta közösségi oldalán a Szurkolók az Állatokért Alapítvány, amit a Zaol szúrt ki.

A bejegyzésből kiderül: több állatvédő szervezettel, jegyzővel, kormányhivatallal, hatósági állatorvossal, rendőrséggel, majd később a bűnügyi helyszínelőkkel a munkát még aznap kora este befejezték, az ingatlant kiürítették.

Rettenetes körülmények között tartotta a külföldi nő a kutyákat a zalakoppányi házban. Az állatkínzás még a sokat látott állatvédőket is meglepte. Mint írják, 12 kutya kivételével a többiek soha(!) nem hagyták el a ketrecüket vagy a házat. Ezek az állatok most, a mentésükkor voltak kint a levegőn először, most látták először a Napot, érezték a szelet, és most találkoztak először emberekkel (a tulajdonosukon kívül).

Csontsoványak, betegek és full bolhás az összes kutyika. Igazi beltenyészet.

A mentésben a következő szervezetek vettek részt: Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület, Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület, Elisabeth menedék, Aprajafalva Yorki Rescue, Fekete István Állatvédő Egyesület – Szombathely, Uszkár Fajtamentés – Nagyatád, Jeromos  Egyesület, Noé Állatotthon Alapítvány, Mentsvár az Állatokért Alapítvány, Siófoki Állatvédő Alapítvány, Ebremény Kutyavédő Egyesület, Szimat Állatvédő Egyesület, Szurkolók az Állatokért Alapítvány, valamint a zalakoppányi hivatal és a Zala Vármegyei Kormányhivatal.

Szurkolók az Állatokért Alapítvány

A megmentett állatok menhelyekre, állatvédő szervezetekhez kerültek. A zalaszentgróti Szimat Állatvédő Egyesület így írt posztjában a mentésről:

Borzalmas és egyben csodálatos nap volt 2024. 08. 08. Hosszú évek után végre sikerült bejutnunk, és megmentenünk 81 ártatlan életet! Mindenkinek köszönjük, aki a mentésben, illetve befogadásban segített nekünk! Hatalmas pacsi!

Ezzel a nagyszabású akcióval az egyébként is zsúfolásig levő zalai menhelyek meg is teltek, szükség lenne az örökbefogadókra, és természetesen a segítségre is:

  • kölyök és felnőtt száraztápra,
  • konzervre,
  • roboráló szerekre
  • kullancs és bolha elleni szerekre
  • tisztítószerekre.

És hozzájárulásra az állatorvosi költségekhez, amelyek ennyi eb esetében minden bizonnyal nagyon magasra rúgnak majd.

Kapcsolódó
Sérült és beteg kutyáknak nyújt menedéket az állatbarát pár
A legsúlyosabb állapotú, beteg, végletekig legyengült, sérült kutyáknak segít önzetlenül az Osiris Alapítvány.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik