Mozaik

Több mint kétméteres harcsát fogtak a Tiszán

pecaverzum
pecaverzum

Kivételes fogás történt a Tisza-folyó tiszaszőlősi szakaszán, ahol Ágoston Zoltán egy könnyen megközelíthető parti helyről akasztott, majd fárasztott ki sikeresen egy 228 centiméteres, 85 kilogrammot meghaladó harcsát – írta meg a Pecaverzum

A 85 kilogramm feletti harcsa a Tisza-folyó tiszaszőlősi szakaszán fogták. Egyszerű, végólmos, fenekező szerelékre érkezett, a 100-as monofil előkére kötött 8/0-ás horogra tenyeres karikakeszeget tűztek.

Az Aranyosi kikötő és az aranyosi-sziget közötti szakaszon, egy könnyen megközelíthető parti helyről dobták be a szereléket.

A harcsa pontos tömege 85,35 kilogramm, míg a hossza a farokúszó tövéig mérve 228 centiméter volt. A Pecaverzum megtudta, a sikeres horgász Ágoston Zoltán volt, aki a kapitális bajszost visszaengedte a vízbe.

A portál azt írta, hogy a magyar országos rekord jelenleg egy 113 kilós példány, amelyet a Töröcskei-tóból emelt ki 2010-ben Kovács Gábor. (2024. június 11-én a Veszprém vármegyében fekvő Széki-tónál Bányai Péter 256 centis és 119,4 kilogrammos harcsát fogott, amit hitelesítettek a halőrrel és be is jelentették a MOHOSZ felé – a szerk.)

Kapcsolódó
Harcsaóriást fogtak a kisgyaláni tóban
A horgászversenyen összesen hat mázsánál több szürkeharcsát fogtak a résztvevők.
Olvasói sztorik