Mozaik

Ez történik a homokzsákokkal az árvíz után

Facebook / Fővárosi Vízművek
Facebook / Fővárosi Vízművek

Aktuálissá vált a kérdés a dunai árvíz levonulása után, amit a Fővárosi Vízművek tett fel a közösségi oldalán napokkal ezelőtt: vajon a homokzsákok milyen sorsra jutnak majd az árvízi védekezés után?

A bejegyzésben azt írják, az árvíz során a Duna vize meglehetősen szennyezett, hiszen kilép a medréből, és rengeteg hordalékot magával sodor: összeszedi a szemetet, kimossa a szennyvízgyűjtőket, és még sorolhatnánk. Rengeteg szennyeződés kerül a vízbe, így ennek a hatásaira is figyelniük kell.

A Fővárosi Vízművek az ár elvonulása után elbontja az általuk épített védműveket, de a fertőzésveszély miatt a zsákokat veszélyes hulladéknak tekintik, így azokat átadják megsemmisítésre, vagyis elégetésre.

Hozzátették, ez kizárólag a társaságuk által megtöltött és felhasznált homokzsákokra vonatkozik, de megjegyezték, hogy egyébként a zsákokban lévő homokot építkezéseken még fel lehet használni.

Budapesten egyébként már nemcsak a homokzsákokat szedték össze, hanem a takarítás is lezajlott, erről az MTI fotóriportere készített felvételeket, melyeket alábbi galériánkban tudsz megtekinteni.

Galéria
MTI/Kocsis Zoltán

Arról korábban itt mutattunk be erős képeket, hogy Mohácsnál miként hagyta el az országot az árvíz.

Kapcsolódó
Drámai fotókon és videón a Dömöst megtámadó Duna
A vízügyi szakemberek fotóst kértek meg a vízmércék leolvasására, melyekre az árvíz miatt nem lehetett jól rálátni. Repült is a drón a mércék fölé.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik