Mozaik

Pontyóriást fogtak az éj leple alatt a Balatonban

facebook/nbbh
facebook/nbbh
A Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyen a legnagyobb halat kifogó csapat 500 ezer forintot kap.

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyt (NBBH), mely a világ leghosszabb pontyfogó versenye. A résztvevők 2024. szeptember 27. és október 5. között 186 órán át horgásznak a minél jobb helyezések reményében.

A rangos erőpróbán idén 155 csapat több mint 770 versenyzője vesz részt, akik között a verseny kzdete előtt kisorsolták a helyeket, így a viadal idején szinte minden Balaton-parti településen találkozhatunk horgászokkal.

A számos díj között a verseny legnagyobb halát kifogó csapat 500 ezer forintot kap, de ugyanennyi jár a verseny eddigi története legnagyobb halának kifogásáért is. A jelenlegi rekord 33,650 kg.

Nagy fogásokban az első naptól nincs hiány, az eddigi legnagyobb ponty a hétfőn éjjel akadt korogra: a SCS Fishing Team az Akali strand versenyhelyen a partra segített egy 31,975 kilós pontyot, ami alig másfél kilóval marad el a rekordtól.

Szomorkodásra persze nincsen oka egy csapatnak sem, október 5-ig jó eséllyel horogra akadhatnak még óriáspontyok – akár az új rekordhal is.

Kapcsolódó
Minden idők legnagyobb pontyát fogták ki a Balatonból
Ez az új hivatalos rekord a magyar tengeren.
Olvasói sztorik