Mozaik

Varázslatos videó: így táncolt a sarki fény a gádorosi határban

Bokor Armand
Bokor Armand
Lángszínű felhők vágtáztak az éjszakai égbolton.

Magyarországról ezekben a napokban – kristálytiszta időben – az éjszakai égbolton különleges égi jelenségekben gyönyörködhetünk. Egy szegedi fotós sarki fényről készült felvételeit a közelmúltban már bemutatta a Sokszínű vidék, most újabb alföldi helyszínről érkeztek meseszép képek a ritka égi tüneményről.

Bokor Armand 2024. október 10-én a gádorosi határban több látványos képet is lőtt a sarki fényről.

A hobbifotós egy time-lapse videót is készített a pompás jelenségről. Armand a filmet este kilenctől hajnal négyig rögzítette, majd később bő egy percbe sűrítette a látványt, mely hangulatos zenei aláfestést is kapott.

A time-lapse videót egy mobiltelefonnal készítettem október 10-én, éjszaka, Gádoroson. A képeket szintén Gádoros külterületén egy Nikon z30 sigma 17-50 2.8 objektívvel. Hobbi szinten fotózom és drónozom, kedvenc témám a villámok világa, de maga a természetfotózás is nagyon érdekel

– mesélte Armand a Sokszínű vidéknek.

A fiatalember azt is elárulta, hogy már idén májusban is készített hasonlóan látványos felvételeket a ritkán látható jelenségről. A sarki fény színei változóak lehetnek, leggyakrabban zöldben “úszik”, de előfordulnak vöröses, sárgás, kékes és lilás árnyalatok is. Mivel a Nap jelenleg 11 éves ciklusának legaktívabb időszakában van, a közeljövőben még várható hazánk egén újabb hasonló fényjelenség.

Kapcsolódó
Így tündökölt a sarki fény a szegedi égbolton
A szemfüles fotós a város határából készítette a csodálatos képeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik