Már épül a különleges tátrai jégtemplom

Egy hónap alatt készül el a varázslatos kompozíció.

Megkezdték a jégtemplom építését a Magas-Tátrában – írta a Síelők.

Idén télen sem maradnak jégtemplom nélkül a Magas-Tátrába látogatók. A látványos alkotás építésének előkészítése a héten megkezdődött, elkészült a hatalmas, fehér sátorkupola, amely alatt nyugodtan dolgozhatnak majd a munkások és a szobrászok a következő hetekben.

A magas-tátrai üdülőhely, Ótátrafüred (Starý Smokovec) feletti Tarajka (Hrebienok) környezetében a világ egyik ismert templomának a kicsinyített mását építik meg jégből évről évre. A korábbi években Szentpétervár, Santiago de Compostela, Párizs (Notre Dame) vagy Barcelona (Sagrada Familia) nevezetességeit készítették el a kupola alatt.

Tavaly II. Erzsébet 2008-as tátrai látogatásának 15. évfordulójának tiszteletére a Westminsteri apátságot faragták ki körülbelül 225 tonnányi, 1800 darab jégtömbből.

Idén már 12. alkalommal épül egy látványos jégtemplom. A tervek már hónapokkal ezelőtt elkészültek, de a témáját, szokás szerint, még titokban tartják.

Két éve így készült a csodálatos jégtemplom:

A nem mindennapi látványosságot rendszerint november második felében adják át a nagyközönségnek, és az utóbbi években az átadási ünnepség egyben a téli szezon kezdetét is jelenti a Magas-Tátrában. A jégtemplom idén várhatóan egy hónap múlva nyílik. Siklóval vagy gyalog is elérhető majd, és ingyenesen lesz látogatható egészen áprilisig.

Kapcsolódó
225 tonna jégből épül a Tátra egyik legkedveltebb látványossága
Szlovákiából, Csehországból és az Egyesült Államokból érkezett 20 jégszobrász dolgozik a jégtemplomon.