Mozaik

Újra a tarajkai jégtemplom a Tátra téli csodája

Región Vysoké Tatry - High Tatras Region/Facebook
Región Vysoké Tatry - High Tatras Region/Facebook
A Tátra leglátogatottabb téli látnivalója a jubileumi évben nem csak egyedi épületet, hanem első alkalommal további kivételes élményt is biztosít a látogatók számára.

A Tátra Jégkupola idén tizedik alkalommal nyílt meg a nagyközönség előtt, olvasható a Magas-Tátra.info közösségi oldalán.

A jubileumi jégpalota témáját ezúttal egy egyedülálló szakrális épület, a jeruzsálemi Szent Sír-templom adta.

A Tátra leglátogatottabb téli látnivalója a jubileumi évben nem csak egyedi épületet, hanem első alkalommal további kivételes élményt is biztosít a látogatók számára – a Tátrai Jégtemplom történetében első alkalommal a látogatók beléphetnek a jégfalak közé, ahol körbejárhatják az úgynevezett Aediculát, amely Jézus sírját rejti.

Ahogy az előző években is, idén is többen dolgoztak azon, hogy a Jégtemplom elkészüljön.

A templom felépítéséhez 225 tonna jeget, mintegy 1880 jégtömböt használtak fel. Az építésben 22 jégszobrász és jégfaragó vett részt Csehországból, Szlovákiából és Németországból.

Az alkotómunkát idén is Adam Bakoš jégszobrászművész vezette, a templom legmagasabb pontja 10,5 méter magas.

A tarajkai jégtemplom 2022. november 17-től minden nap 9 órától 16.15-ig várja a látogatókat, a belépés ezúttal is ingyenes.

Kapcsolódó
6 lélegzetelállító templom, amiről korábban sosem hallottál
Függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy sem, utazásaink során szinte biztosan felkerülnek a látnivalók közé a templomok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik