Mozaik

Káprázatos lett a Magas-Tátra jégtemploma

Korábban a témában:

Idén is megnyitott Ótátrafüred közelében, Tarajkán a világhírű Jégtemplom, melynek témája ezúttal a római Szent Péter Bazilika a Bernini koronáddal együtt, írja a magas-tatra.info.

Marek Hajovsky

A lap szerint a munkát kissé megnehezítette a hosszan kitartó, szokatlanul magas őszi hőmérséklet, ennek ellenére a Jégtemplom november 23-tól várja látogatóit.

A munkálatokat ezúttal is a Adam Bakos vezette, a szlovák, cseh és spanyol jégszobrászokból álló csapat 1800 jégtömböt használt fel a templom elkészítéséhez, amelynek együttes tömege mintegy 225 tonnát tett ki.

Marek Hajovsky

Az alkotás a korábban megszokott tendenciát követve ezúttal is nagyobb lett a múlt évinél, a 2018/2019-es jégtemplom légkondicionált kupolájának magassága eléri a 25 métert.

Marek Hajovsky

Az üvegvitrázsokat immár harmadik alkalommal a szlovák-görög származású Achilleas Sdoukos üvegművész készítette, akinek munkássága az üveg, mint mágikus anyag köré összpontosul.

A Jégtemplom november 23-tól 2019 áprilisáig lesz látogatható, egyelőre minden nap 9 óra és 16 óra 15 perc között, majd december 25-től 9 óra és 18 óra 15 perc között.

Marek Hajovsky

Belépődíj nincs, a Jégtemplom ingyen látogatható.

Kommentek

This picture taken on November 8, 2016 shows Andatu, a Sumatran rhino, one of the rarest large mammals on earth, at the Rhino Sanctuary at Way Kambas National Park in eastern Sumatra. - There are no more than 100 left on the entire planet and Andatu -- a four-year old male -- is one of the last remaining hopes for the future of the species. He is part of a special breeding programme at Way Kambas National Park in eastern Sumatra that is trying to save this critically endangered species from disappearing forever. (Photo by GOH CHAI HIN / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.