Mozaik

Káprázatos lett a Magas-Tátra jégtemploma

Idén is megnyitott Ótátrafüred közelében, Tarajkán a világhírű Jégtemplom, melynek témája ezúttal a római Szent Péter Bazilika a Bernini koronáddal együtt, írja a magas-tatra.info.

Marek Hajovsky

A lap szerint a munkát kissé megnehezítette a hosszan kitartó, szokatlanul magas őszi hőmérséklet, ennek ellenére a Jégtemplom november 23-tól várja látogatóit.

A munkálatokat ezúttal is a Adam Bakos vezette, a szlovák, cseh és spanyol jégszobrászokból álló csapat 1800 jégtömböt használt fel a templom elkészítéséhez, amelynek együttes tömege mintegy 225 tonnát tett ki.

Marek Hajovsky

Az alkotás a korábban megszokott tendenciát követve ezúttal is nagyobb lett a múlt évinél, a 2018/2019-es jégtemplom légkondicionált kupolájának magassága eléri a 25 métert.

Marek Hajovsky

Az üvegvitrázsokat immár harmadik alkalommal a szlovák-görög származású Achilleas Sdoukos üvegművész készítette, akinek munkássága az üveg, mint mágikus anyag köré összpontosul.

A Jégtemplom november 23-tól 2019 áprilisáig lesz látogatható, egyelőre minden nap 9 óra és 16 óra 15 perc között, majd december 25-től 9 óra és 18 óra 15 perc között.

Marek Hajovsky

Belépődíj nincs, a Jégtemplom ingyen látogatható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik