Otthon készült

Verhetetlen recept ínyenceknek: sonkával, sajttal, tojással töltött zsömle

Ha már unjuk a hagyományos reggeliket, akkor készítsük el a következő finomságot. A család a későbbiekben követelni fogja!

Hogy miért ajánljuk?

Nem kell mosogatni utána. – Nincs edény, nincs vágódeszka, nincs tál, nincs tepsi. Az ínyenséget fóliába kell csomagolni sütéskor, mert máskülönben megégne. Egyedül késre van szükségünk az elkészítéskor, tehát nem túlzunk, ha azt mondjuk, a lusták étele.

Gyorsan elkészíthető. – Mindössze négy perc alatt minden összetevőt belepakolhatunk a zsömlébe, de talán három perc is elég rá. A sütőben még tíz percet kell rá várni.

Kézzel ehető. – Mint a hamburger!

Az egész család jól lakik. – A sütőben jó pár darab elfér a finomságból, mégsem marad senki éhes.

Nem lehet elrontani. – Tényleg nem! Az egyetlen dolog, amiről meg kell győzödnünk, hogy alaposan kibéleltük-e sonkával a zsemle alját, hogy a tojás még véletlenül se folyjon ki.

Sokoldalú. – Legyünk kreatívak! Egy idő után elég unalmassá tud válni a tojás, a sonka és a sajt. Ízlés szerint bármi mehet bele. A friss fűszereket viszont sose hanyagoljuk!

Olcsó. – Ha megnézzük az összetevőket, valóban nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni, hogy elkészítsük.

Túrázásra is vihetjük. – Letáborozásnál melegítsük fel a forró tűzön. Mindenki irigykedni fog.

339 kalória. – Ennyi egy zsömle, egy tojás, egy szelet sonka és két evőkanál sajt összeadva. Hízni biztos nem fogunk tőle.

Nagyon, nagyon finom. – Vigyázat! Könnyen a kedvencünkké válhat.

kenyerr

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik