Otthon készült

15 perc alatt elkészül az ehető lábtörlő

Elnevezése kissé bizarrnak tűnhet, de gyors vacsorának kiváló, nagyon mutatós és finom is.

A nevét a formájában és alakjában a gyékényből készült hagyományos lábtörlőre való hasonlóságáról kapta, de ez semmit sem von le a recept nagyszerűségéből, melyet a ketkes.com oldalon találtunk.

Hozzávalók

1 csomag fagyasztott leveles tészta, 3 csomag virsli (füstlivel fűszeresebb az íze), a kenéshez tojás, tetejére sajt tetszés szerint

Elkészítése

A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd a zsírpapírral bélelt tepsibe emeljük. Késsel hosszanti irányban 2 centiméteres távolságokban bevagdaljuk. A végeinél, a szélén körülbelül 2 cm-t meghagyunk, nem vágjuk be. Ezt követően a virsliket beleszőjük a tésztába. Egyik csík a virsli alatt, a másik csík a virsli felett lesz. Megkenjük a felvert tojással, majd tetszés szerint megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütési idő körülbelül 15 perc.

Olvasói sztorik