A legtöbb kenyértől eltérően az alábbi finomság szénhidrát- és gluténmentes, ráadásul magas a fehérjetartalma így a derekunk biztosan díjazni fogja. Elsőre talán nem hangzik túl jól, de állítólag nem lehet leszokni róla.
Szóval hogyan kell csinálni?
- Válasszuk szét a tojásokat, melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük a többi, fent említett összetevővel.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, és a tojássárgás keveréket óvatosan beleforgatjuk. Kanalazzunk kis halmokat a sütőpapírra, se túl vékony, se túl vastag ne legyen.
- Sütőben bő negyed óra alatt megsül. Ha kész, eleinte habcsók állaga lesz, de pár perc múlva felvesz egy puha, kellemesen rágós állagot.
Jó étvágyat kívánunk!