Nem kell megvárnunk a nyarat, hogy élvezhessük a finomabbnál finomabb koktélokat, elég, ha egy kicsit újragondoljuk kedvenc italainkat.
Csempésszünk beléjük egy keveset a télutó ízeiből Böröcz Péter, a sárvári Spirit Hotel mixerének segítségével, aki különleges receptekkel és kreatív koktéltippekkel járul hozzá, hogy
A jégbe zárt friss fűszernövény nem csak exkluzív látványt kölcsönöz az italnak, de az ízek is lassabban bomlanak ki, ahogyan olvad a jégkocka, így a koktél percről percre új karaktert kap. A kapor, rozmaring, kamilla vagy bazsalikom bravúros kiegészítője lehet a koktélos pohárnak.
Bodzás Gin Fizz kapros jégkockával
Hozzávalók: 4 cl Hendrick’s gin, 2,5 cl friss limelé, 1,5 cl bodza szörp, 2 cl uborkalé (friss uborkát megtörünk, levét leszűrjük egy tálkába), csipetnyi só, 2 ág kapor
Ötórai Earl Grey Gin Fizz rozmaringgal
Hozzávalók: 4 cl G’Vine Florasion gin, 2 cl friss limelé, 2 cl levendula szirup, 1 ág rozmaring, 10 cl Dilmah Earl Grey tea
Az összetevőket keverőpohárban hosszan keverjük, majd teáskannából, közepes méretű csészében, bögrében vagy kisebb dunsztosüvegben szervírozzuk. A teáskannából felszolgált italkülönlegességet még sokáig fogják emlegetni vendégeink, különösen, ha
helyezünk el poharaikban, amely természetes gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatásának köszönhetően akár a fogfájásukat is elmulaszthatja. Ne felejtsünk el jeget kínálni az ital mellé!Kamillás Gin Fizz bodza szörpnyalókával
Hozzávalók: 4 cl Saffron gin, 2 cl friss limelé, 2 cl bodza szörp, 2 ág citromfű, 5 cl Dilmah kamillatea
Ha a koktél receptjében szerepel szörp vagy szirup, mókás újragondolása lehet kedvenc italunknak, ha ezt a komponenst nyalóka formájában helyezzük a pohárba.
Az összetevőket a szörp kivételével keverőpohárban hosszan keverjük, majd egy közepes méretű pohárban a bodza szörpös nyalókával szervírozzuk. A kamillatea nem csupán kellemes alapízt szolgáltat a koktélunknak, de a náthából is segíthet kilábalni.