Otthon készült

2 összetevőből készül a páratlan cider koktél

Az almabor  az alma levének megerjesztésével nyert alkoholos ital, angolul cider.
Korábban a témában:

A kereskedelmi forgalomban Magyarországon és Európa-szerte egyaránt a francia stílusú, alacsony alkoholtartalmú, szénsavas almabor a legelterjedtebb, melyet nemzetközileg egységesen cider néven népszerűsítenek. Ez a fajta almabor hagyományosan a száraz pezsgőhöz hasonlóan készül natúr almamustból. Miután általában alacsony az alkoholtartalma ( 11 %) nem tartható el hosszabb ideig.

A hagyományos, ciderhez való alma apró, kemény, “ehetetlen”, nagyon rostos, esetleg kesernyés.

A cider önmagában nem túl nagy kuriózum, de kis ötlettel igazi különlegességgel kínálhatjuk vendégeinket.

Bubis cider koktél

Hozzávalók:

  • fahéjas cukor
  • 1/2 rész cider
  • 1/2 rész pezsgő
  • 1 szelet alma vagy narancs

Az elkészítése roppant egyszerű

Ha nincs otthon cider, vagy könnyedebb koktélt szeretnénk, akkor natúr almaléből is elkészíthetjük.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.