Otthon készült
Swiss Chocolate cake

A titkos összetevő, ami ezerszer ízletesebbé teszi a tortát

Korábban a témában:

Egy kansasi szakács úgy véli, megtalálta a tökéletes csokoládétorta titkát. Egy hozzávalóban, amit általában szendvicsek készítéséhez szoktak használni.

Jasper J. Mirabile Jr., egy olasz étterem második generációs tulajdonosa a Kansas City Star című lapnak árulta el a talányt.

Készen állsz? A majonézről van szó.

Mielőtt fintorogni kezdenél a recepten, szeretném elmagyarázni, hogy miért olyan fontos alapanyaga a majonéz a tökéletes csokoládétortának

– írta a mesterszakács.

Elmesélte, nagymamája a család éttermében dolgozott, amikor kipróbálta a majonézt torták sütésénél.

Édesapám úgy vélte, tortáink kissé szárazak. Nagymamám azt javasolta, adjunk hozzá majonézt, mert ezt olvasta egy újság hirdetésében.

Mirabile utána nézett a dolognak. Mint mondta, az első nyomtatásban megjelent majonézes tortarecept 1927-ből származik.

A második világháború környékén lett egyre népszerűbb a vaj, a tojás és az olaj keveréke. Úgyhogy kipróbálták süteményeknél is.

A recept

Hozzávalók

  • 2 csésze liszt
  • 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 2/3 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 csésze majonéz
  • 1/3 csésze víz

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Zsírozzuk és lisztezzük be a tortaformát, majd tegyük félre.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sütőport, majd hagyjuk állni.
  3. Egy másik tálban verjük habosra a tojást, cukrot és vaníliakivonatot, majd adjuk hozzá a majonézt és keverjük el benne.
  4. Öntsük rá a lisztes keveréket, végül helyezzük a masszát az előkészített tortaformába.
  5. Süssük 30 percig, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

 

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.