Egy virág, ami a világ számos részén a diéta része

Amikor meghalljuk a hibiszkusz nevét, valószínű, hogy egy gyönyörű keleti jelenet jut az eszünkbe, és nem véletlenül: a szép virág Ázsiából származik.

Amit érdemes a hibiszkuszról tudni 

Fotó: commons media

Az alábbi recept összetevői erősítik a hibiszkusz előnyös tulajdonságait, így akár az év minden napján érdemes fogyasztani.
Hozzávalók
2 liter víz, 2 evőkanál hibiszkusz,  1/3 csésze méz (elhagyható), 1/2 kávéskanál fahéj, 1/2 kávéskanál gyömbérpor vagy 1 vékony szelet gyömbér, 1-2 db szegfűbors.

Elkészítése
Forraljuk fel a vizet az összes hozzávalóval, kivéve a hibiszkuszt és a mézet. A felforrt „vízzel” öntsük le a hibiszkuszt, fedjük le és hagyjuk állni 15-20 percig. Szűrjük át egy kancsóba, majd a legvégén, ha szükséges, adjuk hozzá a mézet. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható és finom.