Otthon készült

Olyan húsvéti tojást készített az ország nyuszija, mint soha senki

A műremek értékét 600 ezer forintra becsülik.

Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész különleges strucctojást készített meglepetésként az idei húsvétra. A nagy értékű, heteken át készült alkotás ritkán alkalmazott technikával, faragással és virágmotívumokkal van díszítve.

Zsigóné Kati évről évre csodálatos hímes tojásokkal kápráztatja el az embereket, 2016-ban azonban egy igazán különleges alkotással várja a húsvétot.

tojas1

Az idei meglepetésemet a legnehezebb technikával munkáltam meg, egy strucctojásba faragtam hagyományos virágmotívumokat. Mivel lelkesedéstől égve gyorsan alkotok, maga a faragás három hét alatt készült el, a tervezés is legalább ennyi időt vett igénybe. A tojáson az egyedi faragott motívumokon túl semmilyen szín sincs alkalmazva, eredetiségében nagyszerű – mondta.

A faragott strucctojás egy kifejezetten értékes műalkotás, 600 000 Ft-ra becsülik. Értékét növeli a virág motívum, a tojás természetessége, a szimmetria, mely hagyományainkból merít, a ritkán alkalmazott faragás, és az aki ezt létrehozta, ahogy Fábry Sándor is szólította: „az ország nyuszija”.

„A tojásdíszítés királynője” – a Dubaiban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé, Európában pedig a legjobbnak választott Kati – közel húsz technikával, több mint háromszáz fajta hímestojást készít és nyolc művészeti ágban remekel, így lakása felér egy igazi múzeummal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik