Otthon készült

Nagyanyáink sárga túrója a húsvét lelke

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2016. 03. 20. 17:33

Az ország észak-keleti csücskében a sárga túró éppen annyira a húsvéti menüsor része, mint a kalács vagy a sonka.
Korábban a témában:

Hozzávalók

  • 2 liter tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 db tojás
  • egy csomag mazsola

Elkészítése

2 liter tejet odateszünk a gázra, közben 10 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot teszünk bele.  20 db tojást felütünk, elkeverjük, de nem teljesen, csak éppen a sárgája kifolyjon, majd beleöntjük a meleg tejbe. Mazsolát is szórunk bele ízlés szerint, valamint reszelt citromhéjat.

Addig főzzük lassú tűzön amíg összeáll, és a savó feljön a tetejére, de közben folyamatosan keverjük. Ezután apró lyukú textil zacskóba öntjük, hogy ki tudjon csepegni.

Készítünk egy négyzet alakú zsákot, abba öntjük bele, majd kössük be és akasszuk ki. Ha kicsepeg teljesen, akkor jó.

Jó étvágyat kívánunk!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Zakopane, 2018. szeptember 22.
Az 1987 méteres Gáspár-csúcson turisták 2018. szeptember 22-én, miután pár centiméter hó esett, a hõmérséklet pedig fagypont alá süllyedt a lengyel Tátrában, Zakopane közelében. Az elõrejelzések szerint a következõ napokban akár 20 centiméáternyi hó is hullhat a Tátrában. (MTI/EPA/Grzegorz Momot)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.