Otthon készült

Nagyanyáink sárga túrója a húsvét lelke

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2016. 03. 20. 17:33

Az ország észak-keleti csücskében a sárga túró éppen annyira a húsvéti menüsor része, mint a kalács vagy a sonka.
Korábban a témában:

Hozzávalók

  • 2 liter tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 db tojás
  • egy csomag mazsola

Elkészítése

2 liter tejet odateszünk a gázra, közben 10 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot teszünk bele.  20 db tojást felütünk, elkeverjük, de nem teljesen, csak éppen a sárgája kifolyjon, majd beleöntjük a meleg tejbe. Mazsolát is szórunk bele ízlés szerint, valamint reszelt citromhéjat.

Addig főzzük lassú tűzön amíg összeáll, és a savó feljön a tetejére, de közben folyamatosan keverjük. Ezután apró lyukú textil zacskóba öntjük, hogy ki tudjon csepegni.

Készítünk egy négyzet alakú zsákot, abba öntjük bele, majd kössük be és akasszuk ki. Ha kicsepeg teljesen, akkor jó.

Jó étvágyat kívánunk!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Villány, 2010. szeptember 21.
Kékfrankos szõlõfürtök Kecskés József 16 hektáros villányi, családi gazdaságában.Az idei évben a sok csapadék miatt a villányi borvidéken 20-30 százalékkal kevesebb lesz a termés a kékszõlõ fajtákból.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.