Ha szereted a muffin sütőformában készült reggeliket, akkor egyenesen imádni fogod az alábbi, alacsony szénhidráttartalmú finomságot. Ráadásul egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád, és még egészséges is.
- 2 fej karfiol párolva
- reszelt sajt
- Egy tucat + 2 darab nagy méretű tojás
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- apróra vágott metélőhagyma
- Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Kenjük ki a sütőformát vajjal és tegyük félre.
- A párolt karfiolt turmixoljuk addig, még finom szemcsés állapotú nem lesz.
- Öntsük a karfiolt papírtörlőre és csavarjuk ki belőle a felesleges vizet. Tegyük meg három alkalommal, hogy a zöldség tökéletesen száraz legyen.
- Helyezzük a karfiolt egy keverőtálba és adjuk hozzá a reszelt sajtot, a fűszereket és verjünk rá 2 darab tojást. Keverjük össze.
- Az így kapott egyveleget osszuk el egyenletesen a sütőformában.
- Süssük 15-17 percig, míg a teteje meg nem barnul.
- Vegyük ki a sütőből és verjünk minden massza tetejére egy tojást úgy, hogy a sárgája egyben maradjon.
- Süssük újabb 7-8 percig.
- Szórjuk meg a tetejét sóval és borssal ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánunk!
(via Delish)