Markáns ízvilág valódi alapanyagból – Így készül a kedvenc mexikói chilis bab

A chilis bab egy igazán tápláló és különleges egytálétel. Mutatjuk, hogyan készíthetjük zacskós alap nélkül.
Kapcsolódó cikkek

Az elkészítéséhez nem szükséges zacskós alap, de ha valódi mexikói ízvilágot szeretnénk, akkor a kukoricát ne hagyjuk ki semmiképp!

A receptért köszönet a ketkes.com-nak.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Az olajban megpirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, a fűszereket és a paradicsompürét és 10 percig így rotyogtatjuk. Ezután tesszük hozzá az apróra vágott paprikákat és a meghámozott, felkockázott paradicsomot. Felöntjük 1,5 dl vízzel és hagyjuk főni 5-10 percig, majd a lecsöpögtetett babot és kukoricát is belekeverjük. Addig főzzük amíg minden alapanyag puha lesz és szaftossá válik az étel. Tálaláskor kenyeret és természetesen csípős paprikát kínálunk mellé.

És azt tudtátok, hogy növelhetjük az ételek vastartalmát, ha öntöttvas-edényben készítjük?