Otthon készült

Ez a panír tényleg zseniális – Próbáltátok már?

Ha megdönteni nem is fogja a liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasát  az "új" panír, de hogy szeretni fogja az egész család, az biztos.

A ketkes.com oldalán találtunk a receptre, és nagyon érdemesnek találtuk egy kipróbálásra.

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb és szárny (összesen)
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 45 dkg liszt
  • 2 teáskanál bors
  • 3 teáskanál só
  • 4 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Keverjük össze a liszttel a fűszereket. A tojást a tejbe keverjük és felverjük. A húsokat először tojásba, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. Ha ropogósabban szeretjük, akkor miután lisztbe mártottuk, újra forgassuk meg a tojásba, majd zsemlemorzsába.  Forró olajban sütjük. Arra figyeljünk, hogy az olaj ellepje a húsokat! Közepes lángon 10-15 percig süssük. Mielőtt tálaljuk, nézzük meg átsült-e a hús rendesen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.