Hűsítő édesség a mákos csicsóka

A mák és a csicsóka szervezetre gyakorolt jó hatásai közismertek. A kettő együtt –néhány finomsággal fűszerezve – édességként egyedi ízvilágú.
Kapcsolódó cikkek

Lássuk, miből és hogyan készítjük ezt a nyers, mennyei édességet, amely néhány perc alatt a tányérunkon lehet, és kimondottan hűsítő a meleg napokon.

Hozzávalók

1 nagyobb csicsóka, 2 evőkanál mák, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál méz, 1 szem aszalt szilva, 1 evőkanálnyi aszalt cseresznye, 1 pár mentalevél.

Elkészítése

A csicsókát folyó víz alatt jól megsikáljuk, majd lereszeljük. A mákot megdaráljuk, és rászórjuk a csicsókára. Ezután mehet rá a méz. Csavarjunk citromlevet is a tetejére, majd reszeljünk rá egy kis héjat.

Jól összekeverjük, és dísznek ráhelyezzük az alaposan megmosott aszalt szilvát, a mentalevelet, és a szintén jól megmosott aszalt cseresznyét.

A recept egy személyre szól. Jó étvágyat hozzá!

A receptért köszönet Kállay Ildikónak.