Otthon készült

Bazsalikomos, fokhagymás koktélparadicsom télire

Látványnak sem utolsó, téli nassnak és ételek ízesítéséhez pedig – levével együtt – kiváló.
Korábban a témában:

Egy 720 ml-es üveghez elegendő mintegy 30 deka koktélparadicsom, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 8-10 friss bazsalikomlevél és 2-3 gerezd fokhagyma.

Elkészítése is egyszerű: a csumáját kiszedjük, majd a paradicsomot megmossuk. A héjától megszabadított fokhagyma gerezdeket és a bazsalikomot a paradicsommal együtt vegyesen az üvegbe rakjuk, tetejére szórjuk a sót és a cukrot, majd hideg vízzel leöntjük. „Két celofános csomagolást” alkalmazunk: az első celofán tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot  teszünk, erre mehet a második celofán, végül az üveg fedelét jól rácsavarjuk.

Így semmilyen tartósítószer nem kerül a finomságba!

Az üveget ezt követően olyan lábosba tesszük, amelyet a fedél alatti részig vízzel feltölthetünk. Alulra konyharuhát helyezünk, felforraljuk, néhány percig forrásban hagyjuk. Ebben a vízben hagyjuk kihűlni az üveget, majd mehet a konyhapolcra.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.