Otthon készült

12 lépésben készül el a különös ízvilágú bodzalekvár

Tavasszal a virágjából készültek finom szörpök, most a termésének van szezonja.

Czibik Irénke zagyvarónai konyhatündér küldte el szerkesztőségünkbe a bodzalekvár készítésének egyszerű receptjét. Annyit érdemes tudni a finomságról, hogy valami egészen utánozhatatlan ízvilágú, és valóságos vitaminbomba.

Czibik Irénke kolbászkészítéséről  és savanyításáról KORÁBBAN ITT ÍRTUNK, most azonban következzen a képekkel illusztrált bodzalekvár készítésének receptje.

Jó érett bodzát szedj! A szára piros,a szemek duzzadtak legyenek.

irenke2

A tisztításkor segíts a gyümölcsnek villával!

irenke3

Ilyen sok lesz belőle.

irenke4

Mosd meg, a zöld szemek és az apró szár darabok feljönnek a víz tetejére, azokat öntsd le róla.

irenke5

Citromlével és fahéjjal ízesítsd.

irenke6

Kevés vízzel tedd föl főni.

irenke7

Közben ugye az üvegek is legyenek tiszták?

irenke8

Kavargasd türelmesen.

irenke9

Édesítsd kevés cukorral. Egy kiló bodzához adj 30-40 dkg cukrot.

irenke11

Passzírozhatod, turmixolhatod, tartósítószer nem kell bele, én rögtön üvegbe töltöm.

irenke10

Hmmmm, ez nagyon finom lett.

irenke12

Egy celofánt tegyél a tető alá, zárd le, és mehet a száraz dúnsztba.

Sütikbe, palacsintába, édes tésztákba kiváló. Jó étvágyat hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.