Otthon készült

Tengernyi bajra gyógyír a homoktövis velője

Keleten a homoktövist gyógyszerként használják, míg nálunk  immunerősítő, bőrregeneráló, egészségvédő, betegségmegelőző hatása miatt ismert.

A homoktövis velő a homoktövis húsa gyakorlatilag, a héj és mag nélkül. Nagyon fanyar az íze, de így az egészséges. Kiemelkedő beltartalmi értékkel rendelkezik, a benne található nagy mennyiségű vitamin, ásványi anyag és több mint 250 egyéb hatóanyag a szervezet szinte valamennyi részére pozitív hatással van.

Napi javasolt adagja 1-3 evőkanál egészségi, erőnléti állapottól, táplálkozási szokásoktól függően. A homoktövis velőt fogyaszthatjuk töményen, vagy vízzel hígítva, mézzel ízesítve, joghurtba, lekvárba, teába és más gyümölcslébe keverve.

Fotó: beatifulonraw.com
Fotó: beatifulonraw.com

Elkészítése házilag

A homoktövis bogyók begyűjtés után megmossuk, passzírozzuk, majd a velőjét 85 fokig melegítjük. A magas C vitamin tartalom, valamint a hőkezelés az, ami tartósítja ezt a natúr homoktövis terméket. Az így elkészített „csodaszer” mentes minden természetellenes vagy mesterséges adalékanyagtól és hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Palackozás után hűvös helyen tárolandó, a felbontást követően 2 hónapig garantált a jótékony hatása, ezért célszerű kis üvegekbe tenni.

Milyen problémák esetén segíthet a homoktövis velő?

  • immunerősítő
  • betegségmegelőző
  • erősítő
  • bőrszépítő
  • bőrregeneráló
  • elősegítheti a könnyebb barnulást
  • energetizáló
  • szellemi energiát adó

Címfotó: gourmandelle.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik