Otthon készült

3 húsmentes leves, amitől őszi illat árasztja el az otthonodat

Édes sütőtökleves

Semmi nem hangzik olyan ősziesen, mint a sütőtök. Aromás, ízes és rengeteg tápanyagot tartalmaz.

butternut squash soup
butternut squash soup

Hozzávalók

  • 2 evókanál kókuszolaj
  • 1 kis fej, kockára vágott hagyma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 4 csésze hámozott és nagyobb kockákra vágott sütőtök
  • 4 csésze zöldséglé
  • 2 evőkanál juharszirup (opcionális)

Elkészítése

Hevítsük fel egy nagyobb fazékban a kókuszolajat, majd pároljuk a hagymát 5-8 percig, míg barnulni nem kezd. Adjuk hozzá a sót és a fahéjat, majd kis idő elteltével a sütőtököt és kevergessük  5 percig. Öntsünk rá zöldséglevet, majd főzzük közepes lángon főzzük 15-20 percig. Ha elfő róla a víz, adagoljuk a maradék zöldséglevet. Amikor a sütőtök megpuhul, pürésítsük gépi mixerrel. Keverés közben csepegtessük rá a juharszirupot. Öntsük vissza a levest a fazékba és fűszerezzük szánk íze szerint.

Gyömbéres répaleves

Teli van jótékony hatású antioxidánsokkal. Csináljunk többet és hívjuk át a szomszédokat is kóstolóra.

Fotó: care2
Fotó: care2

Hozzávalók

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd préselt fokhagyma
  • 2 evőkanál és 2 teáskanál friss, darált gyömbérgyökér
  • 1 nagy felaprított hagyma
  • 4 csésze szeletelt sárgarépa
  • 6 csésze víz
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 egész fahéj
  • snidling vagy petrezselyem a díszítéshez

Elkészítése

Hevítsük fel az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, hagymát és gyömbért és pároljuk, amíg a hagyma meg nem puhul. Öntsük rá a sárgarépát a vizet és a fahéjat, és forraljuk fel. Megsózzuk és lassú tűzön főzzük, míg a répa puha nem lesz. Pürésítsük mixerrel és díszítsük snidlinggel vagy petrezselyemmel.

Krémes karfiolleves

Tökéletes alternatívája a nehéz ételeknek, amiket az év ezen szakaszában hajlamosak vagyunk fogyasztani.

Fotó: care2
Fotó: care2

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb, kockára vágott hagyma
  • 2 csésze zöldséglé vagy víz
  • 4 csésze kockára vágott karfiol
  • 1 csésze kockára vágott burgonya
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze reszelt sajt
  • csipetnyi fehér és fekete bors, szerecsendió
  • 1 szál friss kapor
  • citromlé

Elkészítése

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon, majd adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk, míg áttetszővé nem válik. Öntsük rá a vizet, a karfioldarabokat és a burgonyát. Forraljuk fel és sózzuk meg közben. Közben elkészítjük a rántást a vaj melegítésével és a liszt hozzákeverésével. Tegyük félre. Amikor a karfiol és a krumpli megpuhul, tegyük turmixgépbe. Ezután mehet vissza a serpenyőbe a tej hozzáadásával. Melegítsük újra a keveréket és helyezzük rá a rántást, a sajtot és a fűszereket. Pároljuk, amíg krémes nem lesz. Ízesítsük citromlével és díszítsük kaporral.

(via Care2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik