Otthon készült

700 éve használt szíverősítő a petrezselymes-mézes bor

Az igazság így szól: a bor nem alkohol és az alkohol nem bor. A bor különleges nedű!

Bodó Bán János csontkovács tette közzé csontrako.com weboldalán a borra alapozott 700 éves szíverősítő receptet, melynek elkészítéséhez nem kell különösebb felkészültség.

Íme a recept

Végy 8-12 darab hosszú, friss petrezselyemgyökeret, és tedd bele 1 liter jó minőségű vörösborba. Adj hozzá 1-2 evőkanál borecetet, majd 10 percen át főzd az egészet, és öntsd át egy nagyobb zománcozott fazékba.

Tégy bele 40 dkg tiszta mézet. Kis lángon főzd tovább 4-5 percig, majd gondosan szűrd le és töltsd forró állapotában jól kimosott üvegelbe – soha ne töltsd műanyag palackba.

Ha jól készítetted el, ez a szíverősítő bor korlátlan ideig felhasználható. Amikor egyszer-másszor „érzed” a szíved, végy be naponta 1-3 evőkanállal belőle, s minden időjárástól, izgatottságtól származó szívszúrás elmúlik.

Nem kell aggodalmaskodni, nem árt a szérum, ráadásul nemcsak a szív esténkénti könnyű fájásainál, hanem szívgyöngeségnél is segít a petrezselymes-mézes bor.

Címfotó: Wikimedia Commons

Olvasói sztorik