A forralt bor a testet és a lelket egyaránt átmelegíti, mindemellett az egészségünknek is jót tesz. Az alapreceptet sokan ismerik, most egy igazán kellemes, mondhatni pikáns változatot hoztunk.
Hozzávalók:
- 7 dl jó minőségű félszáraz vörösbor
- 1 db narancs
- 1 db biocitrom héja
- 5 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
- 1 egész fahéj
- 6 szegfűszeg
- egy csipetnyi szerecsendió
- ujjnyi gyömbér
- és ami pedig igazán különlegessé teszi, az a 2 evőkanál konyak
Melegen ajánljuk >>> 12 őrülten jó boros recept a hűvös napokra
Elkészítése:
Öntsük egy lábasba az üveg bort. Tévedés, hogy bármilyen minőségű bor megteszi, minél jobb minőségűt választunk, annál finomabb lesz a végeredmény. Facsarjuk bele a narancs levét, reszeld hozzá a citrom héját, majd cukrozd, fűszerezd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel. Kis lángon hevítsük és arra figyeljünk, hogy ne forrjon, mert akkor a fűszerek kellemes íze és illata és az alkoholtartalom is elillan. Időnként kevergessük, és csak forráspontig hevítsük. Zárjuk le és öntsük hozzá a 2 evőkanál konyakot. Fogyasztás előtt várjunk néhány percet, hogy az ízek összeérjenek majd merjük bögrékbe, és karikázzunk bele narancsot. Díszíthetjük csillagánizzsal.
Címlapfotó: inspired.com