Tudod, hogy mi a titka az igazán finom forralt bornak? Eláruljuk

Az őszi-téli esték nagy kedvence a gőzölgő forralt bor. Íme egy különlegesen finom változat.
Kapcsolódó cikkek

A forralt bor a testet és a lelket egyaránt átmelegíti, mindemellett az egészségünknek is jót tesz. Az alapreceptet sokan ismerik, most egy igazán kellemes, mondhatni pikáns változatot hoztunk.

Hozzávalók:

Melegen ajánljuk >>> 12 őrülten jó boros recept a hűvös napokra

Elkészítése:
Öntsük egy lábasba az üveg bort. Tévedés, hogy bármilyen minőségű bor megteszi, minél jobb minőségűt választunk, annál finomabb lesz a végeredmény. Facsarjuk bele a narancs levét, reszeld hozzá a citrom héját, majd cukrozd, fűszerezd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel. Kis lángon hevítsük és arra figyeljünk, hogy ne forrjon, mert akkor a fűszerek kellemes íze és illata és az alkoholtartalom is elillan. Időnként kevergessük, és csak forráspontig hevítsük. Zárjuk le és öntsük hozzá a 2 evőkanál konyakot. Fogyasztás előtt várjunk néhány percet, hogy az ízek összeérjenek majd merjük bögrékbe, és karikázzunk bele narancsot. Díszíthetjük csillagánizzsal.

Címlapfotó: inspired.com