Hozzávalók
- 1 kilogramm burgonya, meghámozva
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál olíva olaj
- 2 evőkanál friss rozmaring
- 1 evőkanál só
- egy csipetnyi bors
- 1 csésze húsleves
- 2 gerezd finomra darált fokhagyma
Elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 260 Celsius-fokra
- Vájuk a burgonyákat vékony szeletekre és helyezzek egy közepes edénybe. Adjuk hozzá az olíva olajat, az olvasztott vajat és a rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük el egyenletesen.
- Helyezzük a sütőtálcára egyesével a krumplikat, majd süssük, míg aranybarnára ne pirul az aljuk (kb. 15 perc).
- Vegyük ki a tálcát a sütőből és forgassuk meg a burgonyákat. Süssük újabb 15 percig, míg a másik oldaluk is megpirul.
- Távolítsuk el ismét a sütőből, öntsük le húslevessel és ízesítsük fokhagymával. Rakjuk a sütőbe, hogy a krumpli megpuhuljon.