Kreatív konyha: ilyen a legfinomabb sült krumpli

Világhódító útjára indult az úgynevezett olvadó burgonya. Már a neve is ínycsiklandozó, ráadásul egyszerű elkészíteni. Szuper krémes és ropogós.
Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 260 Celsius-fokra
  2. Vájuk a burgonyákat vékony szeletekre és helyezzek egy közepes edénybe. Adjuk hozzá az olíva olajat, az olvasztott vajat és a rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük el egyenletesen.
  3. Helyezzük a sütőtálcára egyesével a krumplikat, majd süssük, míg aranybarnára ne pirul az aljuk (kb. 15 perc).
  4. Vegyük ki a tálcát a sütőből és forgassuk meg a burgonyákat. Süssük újabb 15 percig, míg a másik oldaluk is megpirul.
  5. Távolítsuk el ismét a sütőből, öntsük le húslevessel és ízesítsük fokhagymával. Rakjuk a sütőbe, hogy a krumpli megpuhuljon.