Otthon készült

Nincsen párja a sütőben készülő tepertőnek

Nem kell felette állni, csak néha szükséges megkeverni.
Korábban a témában:

A friss tepertő nem a fogyókúrázók eledele, akik viszont fittyet hánynak a kalóriákra, azoknak érdemes kipróbálniuk sütőben készítve.

Elkészítése egyszerű. A felkockázott zsírszalonnát jénaiba tesszük – minél kisebb, annál gyorsabban készen lesz –, öntünk alá 1-2 deciliter vizet, majd mehet is a sütőbe.

Kis hőfokon sütjük, néha megkavarjuk, hogy egyenletesen piruljon. Ha készen van, kivesszük, krumplitörővel kinyomjuk, így még több finom zsírunk lesz, és a tepertő is ropogóssá válik.

Fotó: Facebook/Rácz Mónika

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.