Bár a falusi ember pudingjának hívják, a jó kocsonyát a városban élők sem vetik meg, és nem is engedik kisajátítani. Ez az ínyencek számára tényleg finomság, sok receptje ismert. Mi a ketkes.com segítségével olyan receptet választottunk, amelyből nincs kisajnálva a hús, és a kocsonya lelke, a fokhagyma sem.
Hozzávalók
4 disznó köröm, 1 kisebb csülök, 50 dkg bőr, vagy disznó fül, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 hagyma, 2 babérlevél, 7-8 gerezd fokhagyma, 8-10 szem bors, só
Elkészítése
A húsokat megmossuk, majd feldaraboljuk és a bőrrel együtt egy nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd főzni kezdjük. A víz tetején keletkező habot egy kanállal leszedjük, majd fűszerezzük és tovább főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és hozzáadjuk.
Közben kikészítünk néhány tányért, tálkát. A megfőtt húsokat elosztjuk ezelben és felöntjük a lével. A fokhagymát és a babérlevelet eltávolítjuk, a többi zöldséget tetszés szerint benne hagyhatjuk, de nem muszáj.
Miután tálakba mertük a kocsonyát, hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni. Ezt követően tálalhatjuk.