A tél beállta miatt a snidling ideje lassan lejár az évre, úgyhogy épp ideje valami finomságot készíteni belőle. Például vajat, mert arra úgyis mindig szükség van.
Hozzávalók
- 50 gramm snidling
- 100 gramm szobahőmérsékletű teavaj
- csipetnyi kóser só (ha nem sózott a vajunk)
Elkészítése
- Egy nagy tálban keverjük el az összes hozzávalót kézi robotgéppel vagy egy nagyobb kanállal.
- Helyezzük pergamen- vagy zsírpapírra és formáljuk kedvünkre.
- A hűtőben egy hétig, a fagyasztóban három hónapig tárolhatjuk.
Akkor sem kell megijednünk, ha nem szeretjük a snidlinget, vagy épp nincs otthon, a recept ugyanis tulajdonképpen bármilyen gyógy- és fűszernövényre alkalmazható, a lényeg, hogy mindig 2 az 1 arányban legyenek a vajjal. Mutatunk még néhány kombinációt.
- Petrezselyem, kapor, mogyoróhagyma (vagy snidling), fokhagyma
- Petrezselyem, bazsalikom, oregánó, fokhagyma
- Oregánó, metélőhagyma, rozmaring
- Koriander, lime héja, kevés citromlé
- Petrezselyem, tárkony, rozmaring, snidling
A vaj felhasználásában nyugodtan légy bátor, kreatív, de azért biztos ami biztos adunk néhány tippet.
- Szendvicskrémként
- Sertés- vagy csirkehúsra, illetve halra, ami lehetővé teszi hogy ráolvadjon és szószként működjön
- Zöldségekre olvasztva
- Főtt tojásra kenve
Arról ide kattintva olvashatsz bővebben, hogyan lesz percek alatt kenhető a megszilárdult teavaj.
(MNN)