Garantált siker a házilag készített fűszervaj

A recept tulajdonképpen bármilyen gyógy- és fűszernövényre alkalmazható, a lényeg, hogy mindig 2 az 1 arányban legyenek a vajjal.
Kapcsolódó cikkek

Földi mennyországba repít az édesburgonya vaj

A tél beállta miatt a snidling ideje lassan lejár az évre, úgyhogy épp ideje valami finomságot készíteni belőle. Például vajat, mert arra úgyis mindig szükség van.

Hozzávalók

Elkészítése

  1. Egy nagy tálban keverjük el az összes hozzávalót kézi robotgéppel vagy egy nagyobb kanállal.
  2. Helyezzük pergamen- vagy zsírpapírra és formáljuk kedvünkre.
  3. A hűtőben egy hétig, a fagyasztóban három hónapig tárolhatjuk.

Akkor sem kell megijednünk, ha nem szeretjük a snidlinget, vagy épp nincs otthon, a recept ugyanis tulajdonképpen bármilyen gyógy- és fűszernövényre alkalmazható, a lényeg, hogy mindig 2 az 1 arányban legyenek a vajjal. Mutatunk még néhány kombinációt.

Fotó: Thinkstock

A vaj felhasználásában nyugodtan légy bátor, kreatív, de azért biztos ami biztos adunk néhány tippet.

Arról ide kattintva olvashatsz bővebben, hogyan lesz percek alatt kenhető a megszilárdult teavaj.

(MNN)