A vörösbor és a csoki úgy passzol egymáshoz, mint a parmezán a karfiolhoz. Ha egyszer megkóstolod, egész télen rá sem akarsz majd nézni a teára. Ízletes és gazdag, elkészítése mégis egyszerű és gyors.
A recept
- Keverjünk el 60 gramm apródarabos étcsokoládét 5 deciliter tejben egy közepes serpenyőben.
- Főzzük közepes lángon, amíg teljesen be nem krémesedik, sűrűsödik.
- Adjunk hozzá 3 deciliter vörösbort és keverjük el alaposan.
- Vegyük le a tűzről, öntsük szét bögrékbe és díszítsük mályvacukorral és/vagy tejszínhabbal.
Ha kész, vegyünk fel egy kényelmes pulóvert, gömbölyödjünk össze a kandalló mellett és élvezzük a tökéletes estét.
Amennyiben a forró csoki kortyolgatása szívünkhöz közelebb áll, akkor arra is van 5 kiváló receptünk.
(PureWow)