Otthon készült

Vidám karácsony grincsfával – Meríts az ötletekből és készítsd el te is

A grincsfa vagy bohókás néven manósipka az utóbbi évek egyre kedveltebb stilizált karácsonyfája.

Tökéletes dekoráció lehet a grincsfa, és nem szükséges szükséges megvenni hozzá a zanótot, zsurlót, készíthetjük ciprus vagy tuja ágaiból, vagy kis méretű földlabdás örökzöld növényből. Kunkorodó végével igazán vidám látványt nyújt, amit tehetünk ablakba, asztalra, ajtó mellé dekorációnak, de akár még a karácsonyfát is helyettesíthetünk vele.

Kapcsolódó anyag >>> Karácsonyi csemege: így készül a kandírozott narancshéj

Fotó: devinart
Fotó: devinart

Ki is az a Grincs?

Akik látták Jim Carrey főszereplésével a filmet, azok tudják, hogy kicsoda a bajkeverő zöld lény. A Grincs egy mogorva zöld manó, aki nem szereti a karácsonyt. Ellopja a karácsonyfákat, meg a karácsonyi dekorációkat, de tette nem ér célt, mert a karácsony a szívünkben van és nem a tárgyakban. Így a Grincs szíve is meglágyul a végén.

Kapcsolódó anyag >>> A legszebb adventi koszorúk mézeskalácsból

Elkészítése nem bonyolult, bárki elkészítheti otthon. Amire figyelni kell, az a tartó, azaz a cserép, amit mindenképp nehezékkel, kővel, betonnal, földdel töltsük meg, hogy a grincsfánk stabil maradjon.  A díszítésnek pedig csak a képzelet szab határt. Lehet természetes természetes vagy csillogó díszekből készíteni, sőt akár lehet sötétben világítós is.

Fotó: livemaster.com
Fotó: livemaster.com

Készülhet így…

… és így

Mutatós ötletek

Galéria
Fotó: pavla nick
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik