A békebeli zserbó 3 titka, amitől olyan finom lesz, mint a nagyié

A zserbó készítésének ma már számtalan módja és variációja van. Most egy klasszikust hoztunk.
Kapcsolódó cikkek

A zserbó története

Az igazi történelme Kugler Henrikkel kezdődött, de sokan azonosítják a zserbót Gerbaud Emillel is. A kugler tulajdonképpen minyon volt, de idővel átkeresztelődött.  Kugler Henrik hívta meg Gerbaud Emilt, aki itt telepedett le 1884-ben.

Míg Kugler Henrik nevéhez fűződik a mignonnak nevezett kicsi sütemények magyarországi bevezetése, addig Gerbeaud mester olyan klasszikusokat honosított meg hazánkban, mint a macskanyelv és a konyakos meggy. A mignon abban az időben viszont még nem a ma ismert cukorköpenybe burkolt édességet jelentette, hanem általában apró, pici süteményt.

Kapcsolódó anyag >>>A süteményekhez szükséges 15 legegyszerűbb krém receptje

Gerbeaud nevét is hallhatatlanná tette a család örök kedvencének kikiáltott süteménye, nem mellesleg kiváló üzletember mivoltát is bizonyítja, hogy ő exportálta Belgiumba a csokoládét. Mekkorát változott a világ!

Zserbó az isteni csokoládé, dió, sárgabaracklekvár sütije

Talán az egyik legritkább sütemény, ami sokáig megőrzi frissességét, tárolható.  A zserbó tésztája többféle módon készülhet, és mára szinte rá sem ismerünk, annyi recept forog kézen-közön.

Fotó: papricannelle.com

Az igazi békebeli zserbó receptjének titka 3 pilléren nyugszik

Kapcsolódó anyag >>>Ezt a régimódi diótortát imádni fogod

Hozzávalók

Fotó: papricannelle.com

 Elkészítés

Első réteg

Második réteg

Harmadik réteg

Fotó: papricannelle.com