A napi rutinból érdemes, sőt időnként jó kitörni, és a konyhaművészetbe is becsempészni egy kis kreativitást. Ez a recept is ezért lett a kedvencünk. Egyszerű, hidegen és melegen egyaránt tökéletes. Önálló ételkén egy könnyű vacsorára, salátával, kitűnő. A receptért köszönet Molnár Juditnak és a ketkesnek. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
- 4 zsemle,
- 3 tojás,
- bors,
- piros arany,
- 1 közepes hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- petrezselyem.
Elkészítés
A töltelékhez 4 db tejben áztatott zsemlét használunk. Adjunk hozzá 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, sót, esetleg ételízesítőt, dinsztelt hagymát, fokhagymát és jó sok petrezselyem zöldjét apróra vágva. Ínyencek tehetnek bele csirkemájat vagy gombát is. A masszát olajozott muffinsütőbe tesszük és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.