Otthon készült

Falusi tepertőkrém a nagyi receptje szerint

Ilyet biztosan nem kapsz egy boltban sem.
Korábban a témában:

A tepertőkrém a falusi nagymamák gyorsan elkészíthető finomsága volt. Ők a tepertőt is saját kezűleg csinálták, s ezzel ma is bárki megpróbálkozhat. Húsos, hasaalja szalonna kell hozzá! A ropogós, házilag készített tepertőnek nincs párja. Készen is megvehetjük, ez esetben lehetőleg piacon, termelőtől vásároljunk.

Fotó: Gyurkó Péter

Ha van tepertőnk, kezdhetjük is a tepertőkrém készítését, amit garantáltan a család minden tagja és a vendégek is szeretnek majd.

Hozzávalók (4 főre)

25 dkg tepertő, 1 evőkanál normál mustár – ínyencek használhatnak csípős mustárt, ettől az egész még pikánsabb lesz –, 1 evőkanál vaj, 1 fej nagy vöröshagyma, csipetnyi só és ízlés szerint bors.

Elkészítése

A tepertőt, a vajat és a négybe vágott hagymát húsdarálón letekerjük. A nagyi legalábbis ezt tette, de ma már a robotgép gyorsabb megoldás. A péphez hozzáadjuk a mustárt, megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Frissen is fogyasztható, de ha 2 órán át pihentetjük, az ízek jobban összeérnek.

Pirítóssal vagy friss kenyérrel, “feltétként” lilahagyma gerezdekkel vagy újhagymával biztosan gyorsan elfogy.

Címfotó: szekelyfalatok.ro

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.