Egy nagyszerű étel, fantasztikus ízvilággal, ami az egész család kedvence lehet. A receptért köszönet a bidista portálnak.
Hozzávalók a töltelékhez
- 40-50 dkg sertéshús ( vagy csirkehús),
- 20-30 dkg gomba,
- 10-15 dkg sajt,
- 1 közepes hagyma,
- ízlés szerint petrezselyemzöld,
- só,
- őrölt fekete bors
Hozzávalók a bundához
- 2-3 burgonya,
- 2 tojás,
- 1 púpozott evőkanál liszt,
- olaj.
Elkészítése
Készítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban.
Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezselymet és keverjük össze a gombával és a hagymával, tetszés szerint fűszerezzük.
Vágjuk fel a sertés vagy a csirkehúst közepes nagyságú darabokra és klopfoljuk ki, fűszerezzük ízlés szerint. Minden darab húsra tegyünk egy kanál tölteléket. Hajtsuk be az oldalait és tekerjük össze.
Tisztítsuk meg a burgonyát és reszeljük le. Verjük fel a tojást és szórjuk meg kevés liszttel. Tegyünk egy tányérra lisztet, forgassuk bele a töltött húsokat, mártsuk bele a felvert tojásba és forgassuk meg a reszelt burgonyába, nyomkodjuk rá, hogy a húsra tapadjon. Forró olajban addig süssük, amíg minden oldala megpirul.
Melegítsük be a sütőt 180 fokra, tegyük az előpirított húsokat pappírral bélelt tepsibe és süssük 15 percig.