Otthon készült

Burgonyás bundában forgatott gombás-sajtos hústekercs

Egy nagyszerű étel, fantasztikus ízvilággal, ami az egész család kedvence lehet. A receptért köszönet a bidista portálnak.

Hozzávalók a töltelékhez

  • 40-50 dkg sertéshús ( vagy csirkehús),
  • 20-30 dkg gomba,
  • 10-15 dkg sajt,
  • 1 közepes hagyma,
  • ízlés szerint petrezselyemzöld,
  • só,
  • őrölt fekete bors

Hozzávalók a bundához

  • 2-3 burgonya,
  • 2 tojás,
  • 1 púpozott evőkanál liszt,
  • olaj.

Elkészítése

Készítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban.

Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezselymet és keverjük össze a gombával és a hagymával, tetszés szerint fűszerezzük.

Vágjuk fel a sertés vagy a csirkehúst közepes nagyságú darabokra és klopfoljuk ki, fűszerezzük ízlés szerint. Minden darab húsra tegyünk egy kanál tölteléket. Hajtsuk be az oldalait és tekerjük össze.

Tisztítsuk meg a burgonyát és reszeljük le. Verjük fel a tojást és szórjuk meg kevés liszttel. Tegyünk egy tányérra lisztet, forgassuk bele a töltött húsokat, mártsuk bele a felvert tojásba és forgassuk meg a reszelt burgonyába, nyomkodjuk rá, hogy a húsra tapadjon. Forró olajban addig süssük, amíg minden oldala megpirul.

Melegítsük be a sütőt 180 fokra, tegyük az előpirított húsokat pappírral bélelt tepsibe és süssük 15 percig.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik