Otthon készült

Kreatív konyha: muffinsütőben készült töltelék

Hoztunk egy példát, hogy bizonyítsuk, hogy a muffin sütőben nem csak süti készülhet.

A napi rutinból érdemes, sőt időnként jó kitörni, és a konyhaművészetbe is becsempészni egy kis kreativitást. Ez a recept is ezért lett a kedvencünk. Egyszerű, hidegen és melegen egyaránt tökéletes. Önálló ételkén egy könnyű vacsorára, salátával, kitűnő. A receptért köszönet Molnár Juditnak és a ketkesnek. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

  • 4 zsemle,
  • 3 tojás,
  • bors,
  • piros arany,
  • 1 közepes hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem.

Elkészítés

A töltelékhez 4 db tejben áztatott zsemlét használunk. Adjunk hozzá 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, sót, esetleg ételízesítőt, dinsztelt hagymát, fokhagymát és jó sok petrezselyem zöldjét apróra vágva. Ínyencek tehetnek bele csirkemájat vagy gombát is. A masszát olajozott muffinsütőbe tesszük és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik