Lakodalmi fogás a jászsági csirkeleves

Semmi zöldség, de sok fűszer és hús.
Kapcsolódó cikkek

Aki már kóstolta, az áradozik róla, aki nem, az a receptet elolvasva bizonyára kipróbálja. Talán nem véletlen, hogy ez a leves a Jászságban hagyományos lakodalmi fogás még manapság is.

Hozzávalók

Csirkeaprólék, csirkezúza és csirkemáj, babérlevél, só, bors, majoránna, fokhagyma, olaj, liszt, tej, tejföl, tojás, petrezselyemzöld.

Elkészítése

A csirkeaprólékot és a zúzát sóval, borssal, babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. Amikor elkészült, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tejjel felöntjük, és a levessel összeforraljuk. A tojásból és a lisztből galuskát keverünk, beletesszük az apróra vágott májat és a petrezselymet, zúzott fokhagymával, kevés morzsolt majoránnával ízesítjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Tejföllel tálaljuk, ecetet adunk mellé.

Kiemelt kép: receptkiraly.hu