Otthon készült

Így készül a látványos szamócatorony: mindenkit levesz a lábáról

A kreativitás bámulatos dolgokat produkálhat, főként, ha eperről van szó!

Nem vitaható, hogy az ízes földieper maga  a földi mennyország önmagában is. Csokoládéba mártva viszont a legkedvencebb kedvenc. Akik nem értik, hogy miért, azok még valószínűleg nem kóstolták a desszertek ezen lenyűgöző és fantasztikus műfaját. A karamellás alma fantasztikus ízvilága után érdemes, nagyon érdemes az epres mámort is felvenni a recepttárunkba. Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom.

1. lépés: Készítsük elő a hozzávalókat:

  • jó minőségű eper
  • magas kakaótartalamú fekete csokoládé (keserű vagy félédes ) fehér csokoládé
  • dekorációs cukrok, – gyöngyök, csokiforgács, zúzott Oreo,  apróra vágott pirított pekándió, mandula, fahéj
  • egy-két kanálnyi kókusz- vagy mogyoróolaj (ha más nincs, akkor a napraforgó olaj is megfelel)

 

2. lépés: Mossuk meg a szamócát. ( Ha az eper szárát is az epercsodán szeretnénk hagyni, akkor a szárát ne tartsuk a vízbe, mert utána nem lesz olyan szép.) Amikor átöblítettük, akkor papírtörölközővel óvatosan itassuk fel a vizet. Fontos, hogy teljesen szárazak legyenek, mielőtt bevonjuk az olvasztott csokoládéval.

3. lépés: Olvasszuk meg a csokoládét. A  csokoládét vízgőz felett szabad olvasztani úgy, hogy a víznek nem szabad forrnia, a csokoládénak nem szabad átforrósodni, mert attól csomósodik, és darabos lesz.  1 tábla csokoládéhoz olvasztás közben kb. 2 evőkanál olajat kell tenni. Ha melegítés közben a csokoládé mégis túlmelegedne akkor le kell venni a gőzről és hagyni kell egy kicsit hűlni. Ha az olvasztott csokoládét túl sűrűnek érezzük, akkor hígítani kell még egy kis olajjal.

4. lépés: Az eperdarabokat az olvasztott csokoládéba mártjuk. Hagyjuk, hogy lecsepegjen, és ha csak ezt a réteget szeretnénk rajta hagyni, akkor szépen helyezzük le egy tálcára ( a legjobb a szilikon) , és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta a csokoládé.

5. lépés: Ha tovább szeretnénk dekorálni, akkor az előkészített dekorációs “elemeket” tartalmazó tálba hempergessük meg a csokis epret addig, amíg még nem dermed meg rajta a csoki.

Fotó: theyummylife.com

Epertorony

Ha még látványosabb, ünnepi attrakciót szeretnénk, akkor készítsünk epertornyot.

Hozzávalók

  • Száraz oázis
  • Csokiba, mogyoróba, dióba, kókuszba mártott eperköltemények
  • Fogpiszkáló

Ha elkészültünk az eperkölteményekkel, akkor az oázist tekerjük folpackkal és ízlés szerint tűzdeljük fel rá az epreket. Készíthetjük fektetve és álló helyzetbe is. Ez utóbbi esetben az egyensúlyra vigyázzunk, próbáljuk úgy feltűzdelni az epreket, hogy minden oldalán hasonló mennyiség legyen, mert ellenkező esetben eldőlhet, főként ha keskeny az alja.

Fekvő formában is látványos

Torony formájú oázisból pazar látvány

Fotó: hmhdesigns.wordpress.com
Fotó: hmhdesigns.wordpress.com

Édes perceket kívánunk!

Ha további epres ínyencségekre és süteményekre vágysz, akkor érdemes ezeket a recepteket megnézned.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik