Egészben sült karfiol, amivel nem lehet betelni

Itt van a szezonja, gyakran elkészíthetjük.
Kapcsolódó cikkek

A most következő recept igazi ételkülönlegesség. Azoknak a hölgyeknek biztosan ízleni fog, akik vigyáznak az alakjukra, ráadásul gyorsan elkészül. Jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

1 db közepes karfiol, 1 evőkanál napraforgó olaj, 300 ml zsírosabb joghurt, 1 citrom leve, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál curry, 2 kiskanál tengeri só, 1 kiskanál őrölt fekete bors.

Elkészítése

Melegítsük be a sütőt 200 fokra és olajozzuk ki az edényt, vagy a tepsit amiben a karfiolt sütjük. Mossuk meg egyben a karfiolt, és forraljuk 5 percig vízben, hogy kissé “meglágyuljon”. Egy tálban készítsük el a joghurtos öntetet, keverjük össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket. Tegyük bele ebbe az öntetbe a kihűlt karfiolt, járja át mindenhol az öntet, majd rakjuk be a sütőbe, 180 fokon 30-40 percig süssük. A sült karfiol mellé készíthetünk salátát.

Via Bidista