Majonézzel készítjük, de aki nem szereti a majonézt, az nyugodtan összeállíthatja a salátát tejföllel, így is kitűnő íze lesz. Füstölt csirkemell helyett tehetünk bele sonkát, vagy főtt húst. A receptért köszönet a ketkes.com portálnak.
Hozzávalók
200 g füstölt csirkemell, 150 g uborka, 150 g gomba (konzerv), 1 db hagyma, fél köteg újhagyma, 4 db tojás, 5 evőkanál majonéz, só ízlés szerint, vaj a sütéshez.
Elkészítése
Szeleteljük fel a füstölt csirkehúst és az uborkát vékony csíkokra, a tojást főzzük meg és reszeljük le. A hagymát vágjuk fel apró kockákra és pirítsuk meg egy kevés vajban. A gombát szeleteljük fel, az újhagymát is vágjuk apróra. A hozzávalókat tegyük külön tálakba és keverjünk mindegyikhez kevés majonézt és fűszerezzük. Rakjuk le őket a következő sorrendben: füstölt csirkemell, uborka, gomba, pirított hagyma, újhagyma és tojás. Az elkészült salátát díszítsük ízlés szerint apróra vágott zöldpetrezselyemmel, gránátalmával.
Jó étvágyat kívánunk!