Kreatív konyha: rántott káposzta fokhagymás öntettel

Kínálhatjuk tejföllel vagy tartármártással is.
Kapcsolódó cikkek

A legjobb alapanyag a friss, fiatal káposzta, de ehhez a recepthez olyan fonnyadt káposzta is megfelel, amit salátához már nem szívesen használnánk fel. A bidista.com rántott káposzta ajánlata egészen különleges, egy próbát mindenképpen megér.

Hozzávalók

Fejes káposzta (1 kg-os), 3 db tojás, zsemlemorzsa, só és feketebors ízlés szerint, napraforgóolaj.

Elkészítése

Vágjuk fel a fejes káposztát szeletekre úgy, hogy a szár egy-egy darabja rajta maradjon. Ezzel az eljárással a levelek nem esnek szét. Forraljuk az így kapott káposztaszeleteket sós vízben 5 percig, majd egy tésztaszűrőn csöpögtessük le.

Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Egy külön tálba öntsük bele a zsemlemorzsát.

A főtt káposztaszeleteket forgassuk előbb a tojásba, azután a zsemlemorzsába, majd újra a tojásba. Forró olajban süssük arany barnára.

A kisült káposztaszeleteket tálalhatjuk tejföllel, fokhagymás öntettel, tartármártással vagy egyéb párolt zöldségekkel is.

Ismerjük meg a 10 legfinomabb mártást
A mártásokkal felturbózhatjuk ételeinket, hoztunk egy csokorra valót.