Most egy olyan rakott, makarónis receptet mutatunk, amit spagettivel is elkészíthetünk! Tetszés szerint más zöldséggel és felvágottal is elkészíthetjük, szinte biztos, hogy a család kedvence lesz.
Az ötletért köszönet a ketkes oldalnak.
Hozzávalók
- 1 cukkini vagy padlizsán
- 20 dkg gépsonka
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl majonéz
- 10 dkg ementáli vagy trappista sajt
- 30 dkg makaróni vagy spagetti tészta
- 4 db tojás
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 dkg vajsó
- bors
- petrezselyemzöld
- chilis olaj (opcionális)
Megjegyzés: A tejszínt és a majonézt helyettesítve paradicsomlével és bazsalikommal fűszerezve igazi olaszos ízvilágot kaphatunk.
Elkészítés
A tésztát sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. A cukkinit, padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszeleteljük.
Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal és a tészta egyharmadát beletesszük. A cukkini felét rátesszük, a sonkaszeleteket feltekerjük és a felét rátesszük. Erre egy újabb adag tészta, cukkini és sonka következik, a felső réteg tészta legyen.
A tojásokat a tejszínnel felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.
A szószt ráöntjük a tésztára és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Miután megsült, felszeleteljük és már kínálhatjuk is.