Otthon készült

Így savanyítják az erős paprikát orosz földön

Szezonja van a befőzésnek, mutatunk egy különleges receptet.

Mint tudjuk az oroszok különösen szeretik a savanyúságot, és igen sokféleképpen készítik.  Van egy igen egyszerű recept, amit a liveinternet oldalán találtunk, és biztosak vagyunk benne, hogy  még a kezdő háziasszonyok is sikeresen elkészíthetik.

Hozzávalók

  • csípős, vagy erős paprika
  • 1 liter víz
  • 5 dkg cukor
  • 2 teáskanál só
  • 3 dl 10 százalékos ecet
  • ízlés szerint kapor, torma levél, gerezd fokhagyma, mustármag

Forraljuk fel a vizet sóval és cukorral, és amikor forr, tegyük hozzá a fűszereket és az ecetet. Rottyantsunk még egyet, és miután az üvegeket szép elrendezéssel megtöltöttük a paprikákkal, öntsük rá a forró savanyítólevet. 1-2 hét múlva akár már fogyasztható is.

Íme a nagyi tartósítószer nélküli, tökéletes savanyítólé receptje
Milliónyi savanyítási tippet és tartósítási technikát találunk a világhálón, a mostaniból azonban csak ez az egy van.
Olvasói sztorik